Apartmani Stipe

Šibenik

Šibenik je najjužnija destinacija na listi. Šibenik se izdvaja ponajviše svojom arhitekturom koja dokazuje bogatu srednjovjekovnu i renesansnu povijest grada. Na gradskom području nalaze se čak četiri utvrde od kojih je najpoznatija renesansna tvrđava sv. Nikole.

Simbol grada je katedrala sv. Jakova izgrađena u 16. stoljeću. Sama gradnja katedrale trajala je više od stotinu godina. Katedrala sv. Jakova uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Posebnost ove katedrale je i način gradnje. Građena je isključivo od kamenih blokova bez ikakvog vezivnog sredstva.

U blizini Šibenika nalaze se Vodice i Primošten – jedne od najpopularnijih party destinacija na hrvatskoj obali, jako popularne među mladima, ali sadržajem dovoljno bogate destinacije da zadovolje potrbe svih gostiju. Bogata noćna scena svake godine privlači sve više turista. Od noćnih klubova u Vodicama treba izdvojiti Haciendu, Makinu i Exit, a iznimno je popularan i beach bar Hookah. Primošten se pak može pohvaliti Aurorom, jednim od najboljih klubova na Jadranu.