Apartmani Stipe

Vransko jezero

Park prirode Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. To je jezero zapravo krško polje ispunjeno vodom i rijedak primjer kriptodepresije.

Posebni ornitološki rezervat

Dominantna karakteristika Parka je posebni ornitološki rezervat, gotovo netaknutih prirodnih staništa ptica vodarica, rijetkog močvarnog sustava, velike bioraznolikosti, izuzetne znanstvene i ekološke vrijednosti. U parku je dosada zabilježeno oko 235 vrsta ptica. Prema procjenama u parku za jesenje selidbe dnevno boravi između 20.000 i 200.000 ptica.

Posebnost parka je i bogatstvo ribe te razvijeni sportski ribolovni turizam. Cijena dnevne karte za ribolov iznosi 70,00 kuna, ali ako se želite baviti sportskim ribolovom, bilo bi dobro da najprije pročitate pravila ribolova u Parku.

Oko Vranskog jezera se proteže više od 50 km biciklističkih staza koje se međusobno razlikuju težinom kao i krajolikom kroz koji prolaze. Bilo da ste iskusni biciklist ili početnik, naći ćete stazu koja odgovara baš vama. Ukoliko nemate bicikl, možete ga unajmiti u Parku.