Apartmani Stipe

Biograd n/M

Biograd na Moru je mali grad velike i bogate povijesti, turistički i nautički. Nalazi se na zadarskom području i okružen je prekrasnom prirodom, nacionalnim prakovima, parkovima prirode i predivnim i čistim morem.

Biograd je u 11. stoljeću bio prijestolnica srednjovjekovnih hrvatskih kraljeva i biskupa. Iako je Biograd u 12. stoljeću preživio mletačko rušenje, ali i danas postoje brojni dokazi burne i bogate srednjovjekovne povijesti. Prije svega, ističu se kršćanske sakralne građevine: Župna crkva Sv. Stošije (1761.), ranoromanička crkva Sv. Ante (XIII. st.), crkva Sv. Roka (XVI.st.) te bazilika Sv. Ivana (XI. st.) koja je jedina preživjela mletačko rušenje. Povijest grada možete proučiti i u Zavičajnom muzeju.
Brojni materijalni dokazi burne i bogate povijesti biogradskog prostora pohranjeni su u nadasve zanimljivom Zavičajnom muzeju.

Biograd Boat Show

bbsU Biogradu se održava najveća izložba plovila u Hrvatskoj Biograd Boat Show sa više od 15000 posjetitelja i 300 izloženih plovila. Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Biograd Boat Show održava se u listopadu, a više informacija pročitajte na stranicama BBS-a.

Biogradska noć

Biogradska noć je poseban vrlo atraktivan i zabavan program koji na gradskoj rivi svake godine u kolovozu okupi više od 20 000 posjetitelja. Muzički laserski program – piro muzički vatromet – defile osvijetljenih brodova, priprema specijaliteta na otvorenom, nastupi folklornih skupina, klapa, Gradske glazbe, mažoretkinja, zabavljačkih skupina morate doživjeti.