Apartmani Stipe

Zadar

Zadru ne treba poseban uvod. Smješten u srcu Jadrana, okružen otocima, nacionalnim parkovima, bogate povijesti, iznimne gastronomske ponude i odlične prometne povezanosti, Zadar je turistička destinacija koju morate posjetiti. Portal European Best Destinations s razlogom je proglasio Zadar najboljom europskom destinacijom.

Turistička zajednica grada Zadra pripremila je mobilnu aplikaciju secretzadarapp koja će vam otkriti zanimljive činjenice iz bogate zadarske povijesti.

Crkva sv. Donata

Crkva sv. Donata simbol je Zadra i najpoznatija monumentalna građevina u Hrvatskoj iz ranog Srednjeg vijeka (9. stoljeće). Zbog osebujnog cilindričnog oblika i pomalo robusne monumentalnosti ova građevina pripada najpoznatijim i najznačajnijim europskim predromaničkim crkvama.

Morske orgulje i Pozdrav Suncu

zadar4Morske orgulje i Pozdrav Suncu nove su atrakcije koje oduševljavaju posjetitelje u Zadru. Morske orgulje jedinstven su spoj ljudskih vještina i kreativnosti. More, udaranjem valova i potiskivanjem zraka kroz cijevi ugrađene u stepenice, stvara neprekidan koncert mističnih tonova.